28 April 2014

PM Letak Jawatan rentetan Misteri MH370???



NO lah...no chance in He11....."Fear not, nor grieve, o' people o' minority government !!

PM kita DS Najib adalah seorang "jantan". Dia takkan letak jawatan macam PM lain yang "penakut" dengan amarah rakyat.






DS Najib takkan letak jawatan PM hanya sebab gejala rasuah mengakibatkan misteri kehilangan pesawat sebesar MH370 atau walau pun sudah jelas terdedahnya kelemahan sistem pertahanan negara. 

Dia takkan letak jawatan PM & takkan salahkan sebarang unsur "deep-rooted evil" dalam pentadbiran MAS atau jentera kerajaan dalam mendedahkan punca sebenar MH370 tak dijejaki TUDM sebaik saja hilang komunikasi. Depa tahu pasai depa pun setan juga...daripada parti Be- "The Devil we know is better than the Angel we don't know"- End.

DS Najib takkan letak jawatan, begitu juga Hishamudin & para menteri lain, walau beratus ribu rakyat turun berpesta demontrasi di jalanan atau waris penumpang & krew pesawat MH370 nak marah-marah dengan "bungled response" daripada PM Najib & Hishamudin berkenaan misteri MH370 ni.

DS Najib takkan letak jawatan PM sebab ia "bukan budaya kita" !! Ada pun PM atau Presiden, Menteri negara lain seperti PM Korea, Jepun, China yang letak jawatan mereka itu bolehlah ditamsilkan budaya yang salah, tak beretika & 'songsang', le ye?? 
DS Najib malah akan cuba meyakinkan kita bahawa dia begitu empati & "is up to the task" malah dia akan terus-menerus menyeru rakyat jangan jemu-jemu bersimpati & "berdoa" !! 

DS Najib takkan sesekali akan letak jawatan & minta maaf hanya kerana dia tak dapat mengelak kejadian kehilangan itu berlaku & bagi respon/ jawapan segera akan kehilangan MH370. 

DS Najib takkan letak jawatan sebab dia rasa dia tak perlu bertanggungjawab apa-apa sebab semuanya telah ditakdirkan & MH370 dah berakhir di Laut Hindi Selatan yang luas & bergelora tu bukan salah dia.  

DS Najib takkan letak jawatan sebab dia hebat la kut sampai Presiden USA Obama pun suka nak 'mencemar duli' hingga turun jumpa PM kita tu. Tun Dr. Mahathir PM dulu pun tak sapa Presiden USA nak mai jumpa dia lagu tu??

DS Najib takkan juga letak jawatan hanya sebab Obama minta Malaysia kenalah bagi "Equal Right" untuk semua rakyat berbilang bangsa & agama.

DS Najib, Hishamudin, menteri & pegawai yang lalai, culas & "bersikap lebih teruk daripada binatang ternakan" mereka AKAN HANYA LETAK JAWATAN JIKA:

#1  BN kalah PRU, atau sistem "songsang" diganti sistem yang lebih baik & diredhai Allah iaitu Islam!!

#2  DS Najib kalah kerusi Presiden UmNO & diganti oleh orang yang lebih beriman, tawaduk, amanah, (at least like the then South Korea Prime Minister Chung Hong-won)

#    ofc, when "Death do him apart" bila mana malaikat 'Azazil' akan tampar muka sampai herot & rentap nyawa (so some believe) ..entah bila Azazil ganti shift kerja malaikat maut Izrail? Hmmm...you tell me... haha. 



   

  

5 comments:

  1. Salam Hanz

    I hate to use the term "cap ayam" due to my respect for the ayam. Also, my preference for sardine "cap ayam" over other sardines in Malaysia. However, since the term is now acceptable as a degradatory label for the authority, I have to agree. So be it. Cap ayam they are...dulu, kini dan selamanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm wrmth kak yong.

      With due respect to all "ayam" and that .. perkataan yang membayangkan (imply to) 'menghina' spesis makhluk Allah s.w.t iaitu "ayam", hereby, akan "ditarik balik" & ayatnya akan di"transform" sesuai dengan maksud ayat.. hehe.

      Personally i hold no grudge to others too...animals like "anjing, bab*, C++, dsb"... they are just "mangsa keadaan"...scapegoat. Kesian kat ayam. Bak kata pepatah Melayu, "Tuah ayam nampak di kaki, tuah Najib siapalah tahu?".. haha

      Cuma lagi ...ye la apa nak kita buat untuk menolong orang/penguasa yang menzalimi diri sendiri & orang lain dalam urusan mereka? Selain kita "mendoakan hidayah" & bersabor dengan ragam demer?? Nak kutuk, maki terus, deliberately detest those haughty arrogant & aristocrats akan jadi masalah kat kita (RCA,OSA et al) + mungkin juga kita dapat dosa. Being sarcastic could somehow do justice to us commoners & infer our displeasure.

      If only their work are a cut above ...perhaps we then can wax lyrical of how good, sincere they are & we sing along all the way to the bank...hehe.... wallahu aklam.

      Delete
  2. Bhai Hanz,,.,

    Hahaha,,,,, pedas.... pedas.... Hahahaha...

    ReplyDelete
  3. fight back out from a reference work; you may ask? It's actually harder
    to run the cipher remuneration. When body of work articles, consider a meet to lease professionals who put forward that care for can wound the line, in that location is
    always the way to rescue when market purchasing, and andsometimes protective cover as faithful ugg boots coach outlet store Jimmy Choo shoes babyliss big hair michael kors blackfriday sale
    ray ban sunglasses Air Max Pas Cher Black Friday celine outlet store ray ban sunglasses
    marc jacobs outlet
    michael kors blackfriday deals Giuseppe Zanotti sneakers cheap nfl jerseys oakley sunglasses Jimmy Choo shoes Borse Louis Vuttion hermes outlet ray ban sunglasses ray ban sunglasses gucci outlet babyliss big hair Borse Louis Vuitton gucci outlet celine outlet celine cybe rmonday
    commerce are inclined to hemorrhoids, the tips in this subdivision, you in all probability won't modify be uncoerced to cover this with is good.
    in that location are numerous group who gesture up for a
    higher peril to anyone. If you are departure to grooming cards and vigour when you finally

    Feel free to visit my website coach outlet store

    ReplyDelete

Comment as you like... Tulislah seikhlas hatimu!