05 February 2015

UKE kena Fitnah ( ler konon ) ? Ker, ni kes backfire ?




U're what u've eaten, said ! We deserve what we've got ! In short, we ONLY reap what we sown ! so... wth, u deny now ? Just admit it 





Ni kes " Terjebak " .. terjerat, terlajak kata ..  SAMA kes dengan TGHH, Mu-stop-a & sekufu dengannya ! Dia memang rasis ! Sebijik chauvinist aje... apa beza lu dengan DAP kalau macam tu?  Elok ler stick to u do best .. ceramah aje pase Islam, udah ler UKE, usah sibuk "politik" kalau dah tak reti ! Kan dah terkena !

Melayu jadi hamba sebab "jadi askar, polis, bagai" ? Lu sendiri hina bangsa sendiri. Takda sapa suruh Melayu jadi pun ! Dasar kerajaan yg lemah serba-serbi sejak dulu yang jadi punca Melayu ketinggalan. Tambah buruk nasib Melayu bila ada pulak jenih ustaz, ulamak yang tahu menghasut pasal bangsa sendiri aje tapi tak berani dedah malah sorok kelemahan kerajaan yang didominasi oleh bangsa sendiri ! Prejudice !

Apa maksud ungkapan UKE dengan "pertahan agama" ?? Kalau takat kemampuan kerajaan kita bina masjid sana sini di negara ni? Haha... Apa ler sangat banyaknya bangunan TANPA ramainya orang mengimarahkannya dengan solat fardhu 5 waktu? Dengan banyaknya aktiviti masjid, surau yang bermanfaat untuk kariahnya ? 

Lu bagi contoh pun tak kena tempat ler, ustaz, sorry to say ! Lu silap lu sendiri tanggung aje ler. Takyah ler seret "jutaan peminat" lu sama polemik ni. "Ayahanda" NGO mana pun ramai buat semak aje.. takder maknanya - jenih koje tak semengah, tahu mintak duit aje tu - Iman, takwa sendiri, anak buah, keluarga pun masih tunggang langgang, masih fasiq dengan dosa setiap hari buat, apa diharapkan "pertahan Islam" .. ape bendernye ? Wayang aje lebih !


/// ... benar daripada yang bertaubat !


Hanz !



uhh, gua nak tuju 1 lagu ler untuk semua penipu di luar sana ! Better be extra careful what u gonna say (write or think) !!   WHAT goes around, comes around !  hehe 




REMEMBER that in back of yer mind !  Always !


ni lagu gua tuju buat pejuang yang ikhlas - Mujahideen !

6 comments:

  1. UMNO memang celaka dari dahulu (sejak zaman tunku) lagi dan sekarang adalahkemuncak haram jadahnya... penyokong-penyokong UMNO adalah terdiri daripada manusia yang memiliki genetik babi, anjing cipan, biawak yang lebih haram dari segala yang haram

    ReplyDelete
    Replies
    1. u Anon .. dalam if (IF u r a Moslem), or, Salam 1Malaysia (IF u r 1 of them .. hehe)

      JANGAN ler marah sangat... nanti kebencian memakan diri (+ merosakkan hati & fikiran).. man man lor !! Cukup kita mmebenci kerana Allah... apa saja & sapa saja yg langgar syariat = melibat diri dalam maksiat, jenayah, tinggal arahan Allah & Rasulullah s.a.w., perlu kita benci, tak subahat, bagai !

      TAPI jangan pulak kebencian kita cenderung kpd menZALIMI atau kita balas dendam (berbuat buruk) ke atas mereka pulak! Pelihara hati & akhlak kita... InsyaAllah, eventually, kita akan lebih diberkati & dirahmati oleh Allah s.w.t !

      “Katakanlah,” Hai hamba hambaKu yang melampaui batas terhadap diri mereka sendiri, janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya Allah mengampuni dosa dosa semuanya. Sesungguhnya Dialah yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.” (QS Al Zumar : 53)

      Delete
    2. typo my bad... i meant to greet u Anon "SALAM" IF u r ....

      hehe

      Delete
    3. aya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. Salam Hanz

    Glad to see you back on Blogs.

    Kes mamat ini? I never like him. I never listen to him. Sekian. I rest my case.

    ReplyDelete
  3. Wslm kak yong !

    Dia, UKE, kena sedor the consequences of his past sermon ! Ujian untuk dia ! Jelas dia tuju kat sapa !

    TAPI takyah serabut sangat ler pase demer dah memang begitu. Biler pun demer akan ghoper tu jugak ! Kita kena manage keeping our cool head ! Semua ada hikmahnya ! Perhaps, 1 day in our life time we tahu, paham jugak "yang tersirat" ! SABOR + dirikan solat + berDOA aje ler kite leh buat ! All is shoulda, coulda, woulda thing! hehe

    AQ Al-Ankabut : 2-3

    “Apakah manusia itu mengira bahwa mereka dibiarkan (saja) mengatakan: ’Kami telah beriman’, sedang mereka tidak diuji lagi ?Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta.


    Some or MANY not APA YG kita INGINKAN ??

    AQ Al-Baqarah : 216

    “Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui”


    KENAPA selalunya UJIAN kita rasa begitu BERAT ??

    AQ Al-Baqarah : 286

    “Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.”


    ReplyDelete

Comment as you like... Tulislah seikhlas hatimu!