01 October 2015

Of "DOG" ... (pun intended? sure..ofc)




Ada macam-macam jenis, definasi anjing @ dog !

#1 -

Dog is a domesticated carnivorous mammal​... common ​animal with four ​legs, ​especially ​kept by ​people as a ​pet or to ​hunt or ​guard things !!

#2 -

slang :   A MAN who is ​unpleasant or not to be ​trusted .... ???  Blimey !!



hmm.. i know 1 man ... this quickly springs to mind ! haha.. not that ugly Gollum lookalike .. This dog is more attractive, even so, have hundreds of thousand fans @ fellow-sheeps ! !! Yeah, he is 1 lucky 'dog', you know ! Top dog, nevertheless....haha !


Dia macam tak pecaya orang dah tak suka dia, ustaz yg "sekepala" dengan dia & PAS itself yang perangai dah sejibik "anjing". Kesian !! IS he completely baffled OR such in denial. No idea !


This top dog barks 24/7 ... yeah, he larks about of his antics...hudud blah blah blah ... "ditelan babi" ...blah blah blah !! Really what average peeps look askance at this dog, eek... his ​behaviour was shockingly contemptible, lah. We can't trust any dog that bites you, innit ? Once bitten, twice shy !! 



Get rid ! Shoot, inoculate, don't vote....your pick !


Daripada al-Quran berkenaan Anjing "jenis tak reti bahasa" :

176. Dan kalau Kami menghendaki, sesungguhnya Kami tinggikan (derajat)nya dengan ayat-ayat itu, tetapi dia cenderung kepada dunia dan menurutkan hawa nafsunya yang rendah, maka perumpamaannya seperti anjing jika kamu menghalaunya diulurkannya lidahnya dan jika kamu membiarkannya dia mengulurkan lidahnya (juga). Demikian itulah perumpamaan orang-orang yang mendustakan ayat-ayat Kami. Maka ceritakanlah (kepada mereka) kisah-kisah itu agar mereka berfikir.

177. Amat buruklah perumpamaan orang-orang yang mendustakan ayat-ayat Kami dan kepada diri mereka sendirilah mereka berbuat zalim.

(Q.S. Al-A’raf: 176-177)



Sekarang orang duk kecoh pasal penyakit anjing gila pulak dah ! Sabor aje ler. Ada hikmah !


BUT remember 1 thing guys ! Manusia pun berpenyakit yang boleh membahayakan kesihatan, keselamatan akidah, ideologi anda ! Ulamak ker asatizah sapa pun dia ...kalu perangai macam "anjing gila" ITU lagi bahaya daripada some stray dogs that carry rabies. Get it ? Believe !


p/s:

Enough about a dog, doggie, doggy for a day.... i gonna have my hot dog... anybody ? hehe 








'Putus cinta' yek..   ok 1 lagu - Aishah (weh ler dia pun dah go orange?) - khas untuk sapa-2 yg cintanya putus di tengah jalan...terkena tipu oleh TGHH @ PAS, daa ! haha ..takpe elok menangis hari ni, daripada nyesal tak sudah 'di sana' ...innit !




6 comments:

  1. Wow. Tak sangka ada begitu banyak definasi DOG ni. Terima kasih tuan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow 2u2..hehe.

      as-salam bhai/ bro/ sis !

      yep, betui tu...In fact, ada banyak lagi makna(wi) anjing@ dogs out there daripada orang yg bajet bagus@ holier-than-thou.

      Anjing ada dah tentu syurga...ulamak takat besor serban, ngebat dengan jubah, retorik tapi hati ada busuk,akhlak tak cun, ada sombong, royak, simply tak tentu lagi cium bau syurga pun!

      Having write that, kita tolong anjing, kita ada can masuk syurga. InsyaAllah.. haha..kalu kita tolong b-anjingan, we're F'ed then !

      Delete
    2. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

      Delete
    3. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




      (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







      Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

      Delete
  2. Bukankah suatu kepelikan dan kemushkilan apabila Allah S.W.T di dalam Al quran, menggunakan panggilan anjing dan kaldai untuk mencemuh para penjual2 agama dan juga ulamak2 yang jahat. Manakala dalam Alquran, Allah hanya menyebut "khinzir" sebagai sesuatu yang haram dimakan tetapi tidak menggunakannya sebagai panggilan cemuhan. Curious bukan, apabila golongan2 "suci" didalam PAS mencemuh musuh2 mereka dengan panggilan yang berbaur dan bersangkutan dengan babi tetapi terlupa akan ayat Allah apabila mereka mengumpamakan diri sebagai anjing, yang menyalak babi di atas bukit?

    Siapakah yang di cemuh oleh Allah, anjing atau babi? Siapa yang seumpama anjing dan siapakah yang dicemuh sebagai babi? Suatu kemushkilan yang mungkin memerlukan puluhan2 ulamak suci PAS untuk bahas dan keluarkan ketetapan, yang mungkin akan mengambil masa yang agak lama memandangkan ketetapan yang dah diluluskan dalam muktamar lepas pun sampai sekarang masih lagi dok putar2, u-turn pastu dolak-dalik nak laksana. Nampaknya kena tunggu muktamar akan datang barulah boleh dibuat satu lagi ketetapan untuk melaksanakan ketetapan yang dah diluluskan oleh muktamar yang lepas. Pastu kena tunggu pulak muktamar yang berikutnya untuk memutuskan agar dilaksanakan ketetapan yang telah diluluskan dalam muktamar sebelumnya iaitu untuk melaksanakan ketetapan yang telah diputuskan oleh muktamar sebelumnya... sampailah 50 tahun akan datang dan setelah berpuluh2 muktamar diadakan dan masa tu juga ketetapan yang telah di luluskan dalam muktamar tak juga dilaksanakan dan bersempena dengan itu, tiap2 kali muktamar diadakan juga ketetapan unutk melaksanakan ketetapan yang telah tak terlaksana selepas muktamar yang sebelumnya. Yang bermakna PAS ni asyik aje buat muktamar dan buat keputusan tapi tindakan dan perlaksanaan langsung "yilek".

    Dan pimpinan2 PAS pun bersoraklah yang mereka dah membuat kepuusan yang menepati arahan Allah dan rasul (tapi untuk melaksanakannya tu ...kena tunggu mesyuarat akan datang yang sekali lagi akan membentangkan usul untuk "melaksanakan apa yang telah diputuskan dalam mesyuarat (muktamar...islamik sikit bunyinya) yang lepas")! Asyik aje mesyuarat tapi kerja tak buat, ada hati nak tegakkan Islam dan nak perintah Malaysia??? Israel tengok PAS aje dah tentu diaorang senyum memanjang...".there's no danger coming from that lot and that's for sure! " bisik hati anak2 buah Yitzak Rabin tu.

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete
  3. as-salam !

    Bro, bhai spot on mate !! Hopefully PAS will soon change for good or "they can just go die, lah".. we really couldn't careless !!

    Thus, kita sendiri pun kena perkemas diri/ islah/ muhasabah & jaga niat untuk ber"amanah" selari dengan tuntututan Allah, Rasulullah s.a.w.! PAS have made BIG mistakes that we'd have learn by now. We're not gonna into just PAS bashing & to give them a mouthful - yet alludes to some advise, critique for sake of improvement !! We'll, however, let some of them have their heads for now !

    Ada hikmah untuk semua yg 'ter'jadi sebelum kita str8 off paham ia sememangnya rahmat buat semua kita. Masya-Allah mate! Believe !


    ReplyDelete

Comment as you like... Tulislah seikhlas hatimu!