02 June 2010

Hadis Rasulullah Merakamkan Penipuan Bangsa Yahudi

Ini diakui oleh Abd Allah bin Salam sendiri, sedang beliau juga berketurunanYahudi, ketika beliau menganut Islam. Katanya:

“Wahai Rasulullah! Kaum Yahudi adalah puak yang paling kuat berdusta. Mereka jika tahu aku menganut Islam mereka akan menuduhku bukan-bukan. Sembunyikanlah aku di sisi engkau dan hantarlah orang bertanya pendapat mereka mengenaiku”. Maka Rasulullah pun menyembunyikannya dan menghantar orang memanggil golongan Yahudi lalu mereka pun datang. Rasulullah s.a.w bertanya mereka: “Apakah kedudukan Abdullah bin Salam pada pandangan kamu?” Jawab mereka: “Dia orang yang terbaik di kalangan kami, anak orang terbaik. Pemimpin kami, anak pemimpin kami. Ulama kami, anak ulama kami”. Sabda Rasulullah: “Apakah jika dia menganut Islam, kamu akan turut menganut Islam?”. Jawab mereka: “Allah lindunginya dari perkara tersebut”. Sabda Rasulullah: “Wahai Abdulullah bin Salam, keluar dan beritahulah kepada mereka”. Abdullah bin Salam pun keluar dan berkata: “Aku menyaksikan bahawa tiada ilah melainkan Allah dan Muhammad Rasulullah”. Lantas mereka berkata: “Dia orang yang paling jahat di kalangan kami, anak orang yang paling jahat. Orang yang paling jahil di kalangan kami dan anak orang paling jahil”. Kata Abdullah bin Salam: “Aku telah beritahu wahai Rasulullah! Bahawa Yahudi adalah kaum yang kuat berdusta”.
(Riwayat Ahmad dan al-Bukhari).

p/s: Hadis di atas membuktikan segolongan Yahudi akan menipu demi kepentingan mereka dan menafikan kebenaran yang mereka sendiri akui. Semakin ramai manusia tanpa sempadan bangsa, ideologi, isme dan agama (kecuali Yahudi sendiri), di dunia kini kian mengenal sifat dan sikap orang Yahudi yang bermuka-muka dan sanggup bertindak rakus demi kepentingan mereka. Terutama mereka yang berkhidmat sebagai tentera Israel dan rakyat yang menyokong fahaman Zionis. Manusia akan terus membenci Yahudi akan keterlanjuran & kezaliman mereka, khususnya peristiwa berdarah ke atas konvoi kemanusiaan pelbagai pihak berkecuali ke Gaza Palestin. Mungkin 1 hari akan berlaku sejarah merakamkan pertembungan pakatan Kristian-Islam memerangi puak Yahudi yang dilaknati Allah sejak dahulu lagi itu. Zaman Eropah Gelap dan neo dan pasca Perang Dunia ke-2 menyaksikan masyarakat dunia meminggir kaum Yahudi dan Adolf Hitler menzalimi dan membunuh jutaan masyarakat mereka.

2 comments:

 1. Sifat-sifat Terkutuk Yahudi
  Hadith :
  Daripada Abu Hurairah ra bahawa Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: “Jika ada sepuluh orang Yahudi beriman dengan ku, tidak akan tinggal di atas bumi seorang Yahudi pun melainkan ia memeluk Islam.”

  al-Bukhari dan Ibnu ad-Dhirris  Huraian
  Orang-orang Yahudi adalah terkenal dengan sifat sombong, angkuh dan keras hati. Mereka tidak akan ‘pernah’ redha dengan umat Islam sebagaimana firman Allah SWT yang maksudnya : “Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka (yang telah terpesong itu).” (al-Baqarah: 120) Ahli agama mereka selalu menyembunyikan kebenaran seperti yang disebut dalam al-Quran maksudnya: "Orang-orang (Yahudi dan Nasrani) yang telah Kami berikan al-Kitab mengetahui serta mengenalinya (Nabi Muhammad dan kebenarannya) sebagaimana mereka mengenali anak-anak mereka sendiri. Dan sesungguhnya sebahagian daripada mereka berusaha menyembunyikan kebenaran itu, sedangkan mereka mengetahui (salahnya perbuatan tersebut)." (al Baqarah: 146) Dengan perkataan lain, mereka menyembunyikan sifat-sifat nabi SAW yang ada dalam kitab mereka daripada pengetahuan manusia padahal mereka mengetahui akan hakikatnya. Begitu juga mereka telah menghalalkan yang haram dan mengharamkan yang halal. Di kalangan orang Yahudi ini ada yang pernah menyihir Nabi SAW bernama Lubaid bin al- A'som dari Bani Zuraiq." Seorang wanita Yahudi juga pernah mengkhianati Nabi SAW dengan menghidangkan daging kambing beracun. Hingga membunuh sekalipun bukanlah perkara asing dalam sejarah umat Yahudi. Sejak dahulu lagi bangsa Yahudi tidak pernah mengenal mangsa sama ada bayi, kanak-kanak, remaja, lelaki, wanita walhal Nabi dan Rasul. Mereka akan membunuh siapa sahaja tanpa perasaan belas kasihan dan simpati. Contohnya Nabi Zakaria dan Nabi Yahya telah dibunuh oleh mereka dan mereka juga menyangka bahawa mereka telah berjaya membunuh Nabi Isa. Tetapi sebenarnya tidak. Betapa sungguh zalim dan keji sifat Bani Israel ini. Allah SWT telah berfirman yang bermaksud: “Orang-orang kafir Yahudi dari Bani Israel telah dilaknat (di dalam kitab Zabur dan Injil) melalui lidah Nabi Daud dan Nabi Isa ibni Maryam. Yang demikian itu disebabkan mereka ‘menderhaka’ dan ‘selalu menceroboh.’ ” (al-Maidah :78)

  Sumber:Himpinan Hadis-Hadis Harian JAKIM

  ReplyDelete
 2. Mereka ni golongan yang SESAT lagi MENYESATKAN kan Cpj ???

  Mereka Yahudi, mungkin hebat & ada nama di dunia sebab byk faktor. Diakui antara manusia terbijak, cantik, banyak menyumbang kpd ketamadunan moden i.e. ekonomi,perbankan,IT,franchise, el cetera. Otak memang bagus la.
  Malangnya mereka ni ada masalah hati..hati ada busuk. Bila timing tinggi manusia akan sentiasa berusaha untuk menipu, main kotor (+ black magic), berpaling tadah, engkar, derhaka, sombong & angkuh. Normally jadi gitu la.

  mmm...tu bukan sikap majoriti pemimpin UMNO....eh! Yahudi? Cam sama aje....ha ha ha.

  Sorry lawak aje... Aku bayangkan kalau ada lagi sorang pemimpin cam Adolf Hitler yg mengerakkan gerakan anti-Semitic & holocaust, teruk Yahudi & Israel kena hari ni. Ah...tak penting semua tu. Lupakan.

  ReplyDelete

Comment as you like... Tulislah seikhlas hatimu!