23 March 2012

Yo, my man... i'm back ... God bless me!!


PERKASA & JATI sedang sama-sama berjihad demontrasi di jalan raya membantah hubungan sulit perdagangan antara M'sia-Israel.  Yer ker ? Boleh caye ker deme tu nak demo untuk tu? Haha


1st, Maaf, ya! Gua pakai linguis slanga untuk entri kali ni. Rojak campur sikit ayat bahase Kuale Kangsor (bahase Perak deme kabo, hentoh ler teman idok ler ambik kisah pun).

Sejak 2 menjak ni blog gua sepi 100 bahasa. Tak ada bayang apa pun hatta bahasa isyarat tangan. Hehe. Gua ada lagi, hidup lagi ni hah. Sihat jugak ler. Cume tak berape lalu (takde mud) nak tulih blog. sronok bace anu ape orang lain tulih saje. Tu aje.

Idak ler teman kene culik ker ape macam budak pompuan yang kiut yang kena kidnap sampai ke Siam (uihhh mak, jauhnya deme bawak?)  Sape ker nak kidnap teman pun. Giler kot dia tu? Bukan teman ada apa-2 nak bagi pun. Reta (harta) tak mandang. Buat hari ni la. Kot besok luse teman dah senang tu lain ler cerite. Taim tu kome kabo aje kome nak apenyer insyaAllah teman boleh tolong belikan.  Kondo? Oh tu teman kena rujuk kat S***rizat ler kalo nak kondo mewah kat Austroliya ker Singapor ker ape. :)

Bukan jugak gua kena beli oleh proksi Umno. Gua istihar di sini gua tak ada dibeli oleh Umno. Belum la lagi kot! Hehe. Ya la, kan ker dah dekat sangat nak pilihan raya ni. Propa sana, propa sini. harus sana harus sini. Adat ler. Selalunya ada saja orang belah lawan BN (sekarang ni PR) yang kena 'beli', di'culik' oleh orang UMno. Udah kroje deme ghope tu sejak dedulu laghi dari zaman British, weihh kome. Jangan ler kome tak tahu pulak, yer! Tu kire mujur ler jugak. Buat deme giler deme tangkap sumbat lokap saje orang yang lawan deme. Eh banayak dah berlaku, kan? Sekarang aje susah sikit nak buat taktik gila macam sial tu pasal orang M'sia dah banyak celik politik. Habis jahanam la imej Umno-BN kalau buat kerja bodoh + gila tu lagi. Apa barang tangkap lawan politik sumbat penjara ISA? Tak ada kelas la.

Ok nanti nanti ler teman update lagi. Ada hal lain ler pulak.


6 comments:

  1. Salam Yob,
    Eceeehhh sekali dia kuar, speaking Kuale ngaloh Yob Samad. Yong pun terkial-kial nak understand! Banyak biznes doyan ke Yob sampa tak nyempat nak hapdet blog?

    ReplyDelete
  2. Haha akak hajah kite..ape kabo kak yong? sihat ler kot?

    ade ler urusan duniye nak kenen buat ni hah... tapi tak per..bukan kene culik ker apa. cuma bz sikit aje. Awak dan (nyempat) baca blog orang aje sementara ni.

    Yob A.S.J. tu laghi hebat cakap kuale tu, kak yong. Tak terlawan teman, weih. Kot badan dia besor kutei pulak tu lagi ler tak terlawan bertumbok dengan dia. Sekali dia tepoh teman tumpor ler. Sure kalah teman yang kurus kering ni. Haha.

    ReplyDelete
  3. Salam yeop...ade lagi ghupenya mike, teman ingat udah kena jue di Lombok hehehe...

    ReplyDelete
  4. Salam;

    Gua tau lu tak kemana pun...., wellcome back bro... hahaha..

    ReplyDelete
  5. Salam Cpj,

    Ya sahabat.. ade lagi teman ni tecongok (langut) depan monitor PC ni hah. Alhamdulillah sihat dah. Ada demam hari tu + hal-2 lain tu yg tak dan nak tulih apa-2 2,3 mggu ni.

    Hidup MBMMBI... haha!! Tapi PSSMI ada lagi, iskh iskh.. Bukan apa, kecuali untuk sekolah tertentu yg pelajarnya majoriti boleh BI, gua sokong guna BM saja untuk Maths & Science!!!

    ReplyDelete
  6. Yo bro ISA,

    Salam 2u 2!

    A ah gua 'bertafakur & berkhalwat' mengenang nasib diri sekejap di kampung halaman gua.

    :)

    ReplyDelete

Comment as you like... Tulislah seikhlas hatimu!