16 July 2013

UmNo Lama dah Hina Islam, Malah UmNo lebih Hina daripada Tindakan Segelintir Orang Bukan Islam Mempersenda hak Islam..FAKTA !!Kerja spinning, wind up ayat orang khasnya lawannya tu memang kerja UmNo sejak dahulu. Dah la kempen berat sebelah dengan tiadanya kemudahan berkempen di saluran media perdana untuk pihak PR - di TV1,TV2 & TV3, dsb'nya hanya tahu memburukkan PR. Islam ajar bersikap adil, kan? UmNo tak buat, tak berlaku adil, tu kira sengaja langgar syariat & menghina Islam juga la.
UmNo sah pernah terlibat dalam menghina agama Islam dengan meruntuh masjid, surau, rumah orang Melayu sejak dahulu...Kini dia pijak kepala umat Melayu supaya ikut cakap dia SAHAJA. 1 bentuk penjajahan iaitu penjajahan minda pasca penjajahan kolonial/ merdeka. Melayu ramai terus dibelenggu kemiskinan, kesusahan kos hidup adalah akibat kelemahan pentadbiran kerajaan pimpinan UM=No yang Melayu+mamak tu... over 55 years already !

Jadi tak heran ada orang bukan Islam di Malaysia akan berani memperlekeh, menghina kesucian Islam, hak tertentu Islam ke atas umatnya sebab UMNo terbukti gagal menunjukkan contoh peribadi mulia yang dituntut Islam kepada seluruh warga Malaysia - gagal mendidik, mentarbiah, membentuk masyarakat madani yang kondusif.

Hasil kelemahan sistem membudayakan Islam, pembelajaran, pendidikan maka hasilnya jenayah sosial berleluasa, rasuah membarah, sehingga ramai rakyat dan juga anggota kerajaan tak dapat berkecuali/ neutral dalam menjalankan tugas. Mereka dibentuk/ latih untuk hanya menerima arahan membab*buta dan ketakutan untuk berfikir secara rasional/ natural hingga tiada sekor anjing pun akan menggigit mangsanya atau dalam bahasa orang "Melayu Utan", JIKA tiada arahan orang atasan/kerajaan pro UmNo atau proksi, tak mungkin seorang pegawai atau anggota keselamtan & penguatkuasaan akan bertindak apa-apa. Robot?

Pastu UmNo boleh pulak nak salahkan orang lain? Salahkan DAP pulak? Apa celup? Oh, ya depa nak celup jari pengundi pulak dah? haha lawak lawak !

Ahli Parlimen DAP pun mengutuk tindakan Ahli Parlimen BN terutamanya Kinabatangan, Datuk Bung Mokhtar Radin yang mendakwa DAP bertanggungjawab menaja blogger Alvin Tan dan Vivian Lee berhubung kejadian video menghina Islam dalam laman sosial Facebook baru-baru yang hina umat Islam dengan sup tulang babi. Tetapi bagaimana pun dua anak Cina itu telah dibiarkan bebas hanya dengan ucapan minta maaf. Ini akan menimbulkan kekecewaan dan kemarahan rakyat terhadap ketelusan pihak kerajaan menguatkuasakan undang-undang.

Mengapa pihak berkuasa tidak berani mengambil tindakan terhadap paasangan bukan Islam yang mempersenda perkara berkaitan kesucian Islam iaitu puasa Ramadan yang menjadi hak umat Islam. Rakyat pastinya marah kepada kerajaan secara tidak langsung mereka akan menunding jari terhadap Umno sebagai parti tonggak kerana tidak berani mempertahankan maruah dan kesucian agama Islam apabila secara nyata dihina oleh bukan Islam.

Ironinya, ada orang UmNo baru perasan bahawa UmNo bukan saja menghina agama Islam malah bersikap dayus mempertahan hak Islam.

UmNo Cheras buat-buat heran, kononnya khuatir, berkata:
“Ini sesuatu yang serius, saya bimbang masyarakat umum akan menyalahkan Umno dengan dakwaan tidak berani bertindak terhadap bukan Islam yang hina agama kita, akhirnya orang Melayu dan umat Islm mula akan menjauhkan diri daripada parti.” 

So long UmNo...  u screw big time, now go to hell !  No no not Hell in Norway...i mean u go down, kalah lagi baik for better Malaysia & for Islam sake.

2 comments:

  1. Pemimpin Melayu berbuih2 nak memperjuankan aqidah, agama, bangsa Melayu dan negara. Sombong, caci mencaci parti lawan, rhetorik sahaja kata parti lain kafir. Dunia akhir zaman. Mamak India pun sudah lebih memperjuangkan hak Melayu daripada raja2.

    ReplyDelete
  2. welcome & tq bro...betul tu bro...pemimpin UmNo dah lama sangat menipu kita demi kesinambungan kuasa, mengkhayalkan orang kita dgn habuan yang tak seberapa & merosakkan tamadun, sejarah. akidah orang kita dengan budaya hedonasi & materialistik.

    Gua caya bukan lah UmNo pejuang kemerdekaan kita kecuali mereka dianugerah kemerdekaan oleh sekutu mereka iaitu pihak penjajah British, dengan syarat tertentu(??)..only Allah knows best. TAPI mereka pulak "lebih sudu daripada kuah" menonjolkan diri mereka lah pejuang yang bermandi darah, bersusah payah menentang British? Kononnya, mereka lah "heroes" kita...lmao ..they must having a laugh til now!

    ReplyDelete

Comment as you like... Tulislah seikhlas hatimu!