26 October 2013

Hukum Hudud akan dijalankan segera & selari dengan GST ??



No, lah... Hudud akan segera dilaksanakan di negara Brunei untuk selamatkan rakyat daripada (jadi) pencuri & jaga keselamatan negara, nyawa rakyat, harta benda selain mencari keredhaan & keberkatan Allah iaitu Tuhan Maha Pencipta & Tuhan sekelian alam. 

Malaysia? Hudud? Tak selari. HANYA GST akan segera dilaksana sebab rakyat perlu selamatkan ekonomi negara. Sedangkan, pemimpin "bodohnya tak boleh didakwa SPRM" & juak dia "orang kerajaan" yang hanya pandai kutip hasil, cukai, zzzakat, boleh pulak deme berbelanja dengan sewenang-wenangnya & membazir + membudayakan rasuah dalam pengagihan nikmat "kek ekonomi negara" @ projek, peruntukan kewangan? Nak jaga kalimah "Allah" bukan main, TAPI suruhan, larangan Allah, tuntutan Islam boleh kome main-main pulak? Haram jadah punya perangai.

Eventually, dengan adanya GST kepimpinan yang bobrok akan boleh suap kita dengan irresistible BR1M a la hidangan eksotik sebab hasil negara bertambah. Hari bukan main manis mulut nak bagi BR1M sebanyak RM1000 jika BN menang PRU13, bukan ke? Oh, sabo sikit...nanti le menjelang PRU14 kome mintak le rakyat berbaris jenguk muka kome nak bagi le RM1000, kan? Daripada buat hudud potong tangan pencuri, jenayah berat, baik kome potong rakyat idup-idup kena tipu dengan kome boleh perintah terus menerus negara ni, kan?


"Dari itu janganlah takut kepada Undang-Undang Allah kerana Allah itu sama sekali tidak pernah salah macam kita salah, sama sekali tidak pernah lupa seperti kita lupa, sama sekali tidak pernah keliru seperti kita keliru"

“Oleh itu, janganlah Undang-Undang Allah diragui. Siapa kita untuk meragui Undang-Undang Allah? Ya, Allah sendiri yang menggubalnya untuk kita, sepatutnya kita wajib bersyukur dan berterima kasih,” nasihat Yang Berhormat Pehin, Mufti Kerajaan Brunei. 

Besides, apa perlu hukum hudud kat Malaysia pada kepimpinan negara sekarang + penyokong deme? Pencuri, lanun, perompak, sundal, peragut & samseng mana deme nak ikut ajaran, hukum Islam? Takde maknanya!

Not, selagi deme ligat tengah berusaha gigih mengumpui harta dunia, rajin ke sana ke mari merembat projek yang bukan-bukan harga dia, selagi deme kuat tak rasa nak mati lagi besok selagi tu le deme tak insaf akan insaf. Kot pegi masjid pun sebab ada program "yang tak dapat dielakkan!"

Dulu ya, dah buat dah pun hukum hudud di tanahair kita... read the textbook. Sejarah. Masa zaman Melaka ada Sultan, beraja? Perhaps gua pun dah lupa bila. Maybe years before that. Lepas penjajah masuk silih berganti, lepas 1, 1. Memula orang putih pastu orang Jepun, pastu sama kaler kulit. Albeit, orang kita, perangai saling tak tumpah macam penyangak penjajah dulu jugak le. Pembangunan saja le modai dia. Apa orang putih dulu tak buat pembangunan kat negara ni ke? Deme le buat.

Stesen keretapi, hospital, MCKK, sistem jalan raya, industri, pendidikan dulu tu orang Melayu bangsawan daripada UmNo ke buat? Jangan harap nak buat jarum sebatang pun. Baik le deme terus selesa mengending, ampu penjajah masa tu. 


GST adalah hukuman dunia ciptaan manusia. Itu pun kita hanya 1x bayar cukai saja. Takde concurrent taxes?? whoaa ..unbelievable nice thought of UmNo-BN leaderships?? So the Pirates of Boleh-land told us to believe... yeah, make believe.

Lie, lie, they lie to us, again. Nampak sangat nipunya. Dah tu, masa bila negara akan dapat memperkasa ekonomi, tambah pendapatan KALAU nilai kutipan hasil cukai daripada GST akan menyumbang sikit ciput saja, tak macam "keuntungan" cukai biasa tu? Apa jadah buat GST kalau tak dapat multiply hasil negara, boleh addressing "leakage in expenditure"??


Well, gua ingat dua reserve this GST ni dulu...until late. Mungkin tahun depan kita tahu lebih lanjut. Dengan kesan TPPA lagi? Kita tengok le apa ker effect wacana fiskal kerajaan kat rakyat biasa-biasa (working average people), ok? Merana, melarat ke tak nasib deme?

Takpa, yek? "BR1M kan ado??"

hohoho.. masak le kome.

19 comments:

  1. Now I am ready to do my breakfast, after having my breakfast coming yet again to read other news.


    Here is my weblog Pound (Http://Www.Fizzlive.Com/Member/987672/Blog/)

    ReplyDelete
  2. You have a very good point of view here.Garcinia Cambogia originated from a vegetable located throughout India,
    Asia and Indonesia and used inside of Ayurvedic medicines.
    This herb appearance is usually yellow and pumpkin shaped.

    The several common brand for this herb is certainly Gambooge.

    In Asia or throughout many other components of the earth, this vegetable is made use of to safeguard various food as nicely as a preparation for specific
    meal delicancy.

    Check out my site: pure garcinia cambogia gnc

    ReplyDelete
  3. Car insurance coverage rates are a substantial issue is this.
    You appear for anything that may incorporate funds right? Keeping your teenager
    risk-free is crucial. http://www.Ivirua.com/?document_srl=486940

    Feel free to surf to my web site; cheap holiday insurance

    ReplyDelete
  4. I like the valuable info you provide in your articles.

    I will bookmark your weblog and check again here frequently.

    I'm quite certain I'll learn a lot of new stuff right here!
    Good luck for the next!

    Here is my web site - collision auto parts chula vista

    ReplyDelete
  5. Good web site you have got here.. It's difficult to
    find goo quality writing like yours nowadays. I seriously
    appreciate people like you! Take care!!

    Also visit my web-site overkill 2 codes 2014

    ReplyDelete
  6. It's enormous that you are getting thoughts from this paragraph
    as well as from our dialogue made here.

    My blog; ecoimage.Co.Kr

    ReplyDelete
  7. They will then have to obtain a permanent mortgage when the work is completed to pay off the interim financing.
    They have professional negotiators that will agree with
    your lenders a reduction on your debt and a new
    more affordable repayment program. This is a market that can become a customer base
    that otherwise wouldn't have existed.

    Also visit my web-site: loans

    ReplyDelete
  8. Don't skip courses ith attendance policies hich are not necssary.
    You will have to take math and science courses
    in the high school for preparing phlebotomy technician training.
    These web based exams can be taken by folks who enroll in approved training
    courses in phlebotomy and people who have actual hands on experience with this field.

    ReplyDelete
  9. Other holidaymakers are heading to Turkey instead, which is
    likely to see the current 25 per cent share of total UK online bookings to 40 to 50 per cent for its long-haul trips.
    Peter BowesItalyA cheap holidays day off work in Italy.

    Travel Trade Gazette's Lucy Huxley said: 'The
    market is down on last year. Thomson has been the source of the most
    likely to also be targeted, while brokerage Fox Davies claimed it put" the whole sector back on take-out watch".


    Here is my webpage; cheap holidays abroad (jsr-pr.com)

    ReplyDelete
  10. What's up all, here every one is sharing these familiarity, thus it's nice
    to read this webpage, and I used to pay a quick visit this
    webpage daily.

    Look at my web-site - goji berry

    ReplyDelete
  11. Use the fungi of the nails and natural resources
    to maintain the growth of the nails.

    My web page ... toenail fungus home remedies ()

    ReplyDelete
  12. domestic performing on the fee a pocket-sized solon. A stabilising
    word of advice is providing a extendible fundamental quantity.

    Be cognizant that those bodies did not pass off to be a sure-fire one.
    Never use passwords or pin syntactic category inoperative.
    You hump to talk terms with your attribute. These can reckon Jerseys China NBA Cheap Jerseys China Jerseys Wholesale Jerseys Cheap NFL Jerseys
    wholesale Jerseys Wholesale Jerseys China Jerseys NFL Cheap Jerseys
    Cheap Jerseys Wholesale Jerseys Cheap Jerseys cheap Jerseys
    NBA Cheap Jerseys China Jerseys computer
    is a wonderful get. When you endeavour it up at the edible fruit iBooks
    app and circumvolve your crops, specially if you want to front into the
    back. comprehend to various botanist to get yourself winning extraordinary pictures?
    Do you look the factor as an adornment, anadornmentd the harm
    caused

    ReplyDelete
  13. Hello there! I could have sworn I've been to this blog before but after checking
    through some of the post I realized it's new to me.
    Anyhow, I'm definitely delighted I found it and I'll be bookmarking
    and checking back often!

    Feel free to visit my web blog - cna classes online california

    ReplyDelete
  14. What's up, I want to subscribe for this weblog to take most up-to-date updates, thus where can i do it
    please assist.

    My page; how to get your ex back after breakup ()

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Giờ tôi mới biết điều này, cảm ơn bạn đã cho tôi biết chuyện này.

    Tôi xin giới thiệu tôi làm bên cac cong ty van tai chuyên cung cấp các dv vận chuyển hàng hoá Quốc tế như van chuyen hang sang Phnom Penh, van chuyen hang qua Lao, van chuyen hang qua Trung Quoc.

    Ngoài ra bên tui cũng cung cấp dv vận chuyển nội địa như vận chuyển hàng ra Sài Gòn, van chuyen hang ve Ha Noi, van chuyen hang vao Bac Ninh, van chuyen hang di Nha Trang.

    ReplyDelete
  17. Lots of information and benefits that I can take from your writing.
    I hope that in the future it will get even better and better, so that everyone can get a lot of information here.

    Visit the best Website health and information

    Lots of information and benefits that I can take from your writing.
    I hope that in the future it will get even better and better, so that everyone can get a lot of information here.

    Visit the best Website health and information

    ReplyDelete

Comment as you like... Tulislah seikhlas hatimu!