05 October 2015

Jom Ikut Ulamak yang Tepat Ciri-ciri Pewaris Nabi....BEWARE of that Ulama' Su' (Ulamak Jahat) yang Lebih Dahsyat Sesat daripada Syaitan & Dajjal !!
Know who we are following. Jangan kita tertipu daripada sudut pandangan luaran @lahiriah seseorang pemimpin, ustaz, alim ulamak itu saja. Know inside-out ! Carilah yang "pewaris Nabi" yang ikhlas pada ilmunya, warak pada amalan & down-to-earth (ehsan) pada semua makhluk !


Ulama pun banyak jenis, pandangan, ideologi. Ada alim ulamak@  asatizah HANYA tahu pong pang pong pang @ tukang cerita agama. Hati masih berpenyakit penuh dendam kerana dia rasa dia di pihak yang betul & pihak lain salah belaka. Padahal banyak penyelewengan kata-kata & perbuatan dia.

Ada ustaz main playsafe ... asyik mengajak "bersatu", "penyatuan ummah". Ya, bersatu tu bagus TAPI kenapa dia kerap syarah dengan cara 'menyerang' pihak lawan yang 1 lagi tu. Irony! Niat baik tapi pelaksanaan tersasar? Bukan tu masih ciri-ciri nifa' pada orang munafiq ? Ulama' su' ?

"PAS blah blah blah tak boleh bercakap (tentang Islam, hukum-hakam, syariat depan roket (DAP)" ??? TIPU aje !!

Sekarang PAS solo ler ni sebab dah rasa dia kuat .. DAN ada ker PAS boleh cakap pasal ISLAM, ustaz ? Ya dia memang dah cakap banyak pasal Islam..TAPI tak buat buat jugak ! FAKTA !

PAS tak terbuat atau memang tak nak buat sebab dia tahu cakap saja & hanya nak sokongan undi & habuan duniawi (kerusi, pangkat, kuasa, pengaruh,dsb'nya)  ?? Sembang aje lebih ustaz, kan kan? 

Padahal it's general wisdom hampir semua orang yang waras pun tahu "it won't do any good to PAS either in a long run" sebab UmNo sah tak kerjasama @ tak boleh diharap dalam menegak Islam secara syumul. 
4 comments:

 1. Susuh nak tapis la yang mana satu ulamak realistik dan ulamak plastik. Dalam konteks Malaysia, rasanya lebih banyak ulamak plastik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. as salam 4th Force.

   Ada betul cakap kanda/ kakanda/ dinda tu... hehe. Realist tu memang betui-2 "ulamak pewaris nabi s.a.w." ..through and through ! Tahan cabaran & dugaan dunia. Kena gergaji ker kena buang kerja ker diISAkan ker hapah tak hadap pun. Ikhlas tahap tinggi. Payah dicari & payah diganti kalu pegi. Makan pun tawaduk .. tak kisah pakai pinggan plastik aje.

   "Ulamak Plastik" tu sah ler varies to many categories. ​Some yg nampak alim warak pun cair jugak when the though get going@ at some point dia tukar jadi such a softie @alim kucing aje.

   Many more prefer take the plastic (be it credit/debt card) cukup demanding bab bayaran ceramah, derma, wakaf, zakat, businez islamik a la ustaz-ustaz i.e."air jampi". Payment jangan lambat nanti dia waves around pistol dia. Haha ..samseng gila @ gedebe.

   Malang sungguh sape tertipu to their look with plactic smiles.

   Delete
  2. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

   Delete
  3. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111
   (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))   Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

   Delete

Comment as you like... Tulislah seikhlas hatimu!